Zenicka policija nije deblokirala Autobusku stanicu po zahtjevu gradonacelnika

Čeka se ishod sjednice Gradskog vijeća

Radnici iskazali svoja očekivanja Foto: FENA

Zenička policija nije postupila po zahtjevu gradonačelnika Fuada Kasumovića, koji je jučer poslijepodne poslao dopis te tražio da policija danas u 8 sati deblokira Autobusku stanicu u tom gradu.


Radnici JKP "Zenicatrans-prevoz putnika", čiji su autobusi ostali bez goriva, još od 31. decembra prošle godine tu stanicu drže u blokadi te ne dozvoljavaju polaske niti dolaske na perone.


- U svakom slučaju, ko god da dođe od nadležnih organa, odnosno ako dođe policija, mi smo spremni s njima razgovarati. Ukoliko donesu i neke zaključke, mi ćemo se skloniti. Ali, ukoliko dođe neka privatna zaštitarska agencija, imat će problema s nama. Pozvat ćemo i policiju da intervenira - kazao je predsjednik Sindikata Huso Sarvan.


Oni očekuju da će se u četvrtak, 16. januara, na sjednici Gradskog vijeća riješiti situacija te da će već u petak početi održavati svoje linije. Već su počeli, kaže on, pripremati autobuse.


- Na Autobusku stanicu gradonačelnik polaže pravo svojim izjavama. Mi svojim izjavama polažemo pravo na Autobusku stanicu pa ćemo vidjeti ko je u pravu - kaže Sarvan.


Njegov kolega Hazrudin Bilić, koji je prošle sedmice predvodio grupu od 20-ak radnika koji su od utorka do subote u holu stanice štrajkovali glađu, najavljuje da će do četvrtka i sjednice Vijeća “svojim tijelima štititi naše i dobro građana Zenice”.


On je pozvao građane tog grada da im se u četvrtak u 10 sati pridruže na platou ispred zgrade Gradske uprave, gdje će čekati ishod sjednice Gradskog vijeća.


Najavljuje da će, ukoliko gradonačelnik Kasumović odluči opstruirati rješenje za njihovo preduzeće, blokirati i zgradu Gradske uprave te da neće dozvoliti nikome izaći “dok se ne usvoji budžet”.


Tagovi

Zenica , Zenicatrans , Fuad Kasumović , Huso Sarvan

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy