Vozači oprez: Ugažen i raskvašen snijeg na većini puteva u BiH

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever – Sarajevo zapad zbog sniježnih padavina na snazi je ograničenje brzine na 80 km/h, dok je na dionici Sarajevo zapad – Tarčin brzina ograničena na 60 km/

Snijeg donio nevolje vozačima Foto: Arhiv

Ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na većini puteva u našoj zemljI, a posebno na dionicama u višim predjelima.  


Izdvajaju se putni pravci Sarajevo - Tuzla, Sarajevo - Doboj, Bihać - Bosanski Petrovac, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje, Vlasenica – Han Pijesak, Turbe - Banja Luka i Teslić - Kotor Varoš, kao i puteve na području Livna, Bosanskog Grahova, Drvara i Glamoča.


Na autoputu A-1 Sarajevo sjever – Sarajevo zapad zbog sniježnih padavina na snazi je ograničenje brzine na 80 km/h, dok je na dionici Sarajevo zapad – Tarčin brzina ograničena na 60 km/h.


Na putnom pravcu Livno - Kupres dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose. Zbog niskih temperatura upozoravamo i na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.


Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 5 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo - Sarajevo.


Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy