Suman zabrinut uoci okupljanja: Sve stoji, kao da i ne idemo na Evropsko prvenstvo


Šuman: Kako naći novac Foto: Arhiv

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine treba se okupiti u ponedjeljak (23. decembar) na pripreme pred premijerni nastup na Evropskom prvenstvu, koje će se održati od 10. do 26. januara 2020. godine u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.


Ipak, mnogo neriješenih stvari po pitanju finansiranja priprema, pa i samog učešća na Euru je ono što prvenstveno muči selektora Bilala Šumana.


Nemaju račun

 

 - Djeluje isto kao da i ne idemo na Evropsko prvenstvo. Novac je pokretač svega, od toga ne možemo pobjeći. Nažalost, imamo veliki problem sa finansijama i još se mučimo s tim - govori Bilal Šuman.

Naglašava da bi kao selektor bio sretan kad barem o takvim stvarima ne bi morao razmišljati.

   

- Ne kažem da nema ljudi i institucija koji bi htjele da pomognu. Ima ih, ali imamo problem na koji način to uraditi jer Rukometni savez BiH nema svoj račun, a i kako naći sav taj novac. Mnogo obećanja ima, ali vrijeme ide, a sve stoji.

   

Treba nam novac za pripreme, hotel, putovanje... da ispoštujemo barem putne troškove momaka koji dolaze iz petnaestak zemalja. Normalno je da državne institucije stanu iza državne selekcije. Mi smo jedna delegacija, isto kao i sve ostale koje predstavljaju državu - ističe Šuman.


Dobar dio tog posla bi trebalo završiti upravo u ovoj sedmici jer se ekipa okuplja u ponedjeljak na Ilidži. Odranije je bilo u planu nekoliko različitih opcija za igranje prijateljskih utakmica, a u ovom trenutku je sigurno da je smještajnu rezervaciju hotela na Ilidži, za period od 18. do 25. decembra, obavila i reprezentacija Saudijske Arabije.


- Plan je da igramo sa njima 24. decembra, uz uslov da oni osiguraju troškove za našu B-reprezentaciju, odnosno selekciju Premijer lige - pojašnjava Šuman.


Pripremni dueli


Meč između A-tima BiH te kombiniranog sastava Premijer lige BiH, pojačanog sa nekoliko igrača sa šireg spiska A-tima od 28 imena za Euro, trebao bi se odigrati 29. decembra. Oba spomenuta meča, sa Saudijskom Arabijom i timom Premijer lige, igrala bi se na Ilidži. Ipak, to je sve i dalje neizvjesno, pogotovo duel sa Saudijcima.


Sa selekcijom Premijer lige će se sigurno igrati, a taj sastav bi trebali voditi Damir Doborac (Gračanica) i Mirko Mikić (Borac).


- Tu me zanimaju igrači koji nisu stariji od 26-27 godina. Cilj je vidjeti kakav potencijal imamo među igračima koji će tim činiti ubuduće - napominje Šuman.

Veoma je bitno da je u ovom trenutku zdravlje A-reprezentativaca besprijekorno.


- Kucam u drvo cijelo vrijeme, nadam se da će još ova sedmica proteći dobro, nema nikakvih povreda, niti problema među igračima koji su na spisku - rekao je selektor.


Dva treninga dnevno


Naša reprezentacija bi na Ilidži trebala trenirati dva puta dnevno do odlaska u Poreč. Tamo će putovati 2. januara te 3. i 4. januara igrati sa domaćinom Hrvatskom.


Potom je za 8. januar iz Zagreba planiran odlazak u u norveški Trondhajm, gdje ćemo 10. januara igrati prvu utakmicu Eura sa domaćinom Norveškom. U našoj grupi su još Francuska i Portugal.

0 views
Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy