Suđenje Mihajloviću: Predočena dokumentacija pronađena u ormariću daktilografkinje

Tužilaštvo je uložilo i dokaze koji su nađeni u tužilačkim i sudskim spisima

Mihajlović: Nastavljeno suđenje Foto: Arhiv

Na suđenju tužiocu Boži Mihajloviću, koji se tereti za nesavjestan rad u službi, optužba je predočila materijalne dokaze, među kojima je i dokumentacija pronađena u ormariću daktilografkinje optuženog.


Tužilaštvo BiH je uložilo sudske naredbe za pretres ormarića i računara koje je koristila daktilografkinja, zapisnike o otvaranju privremeno oduzetih predmeta, pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Tužilaštva, informacije o pohrani predmeta, te dopis Suda gdje se dostavlja informacija, kako je rekla tužiteljica Edina Hubjer, “o stanju predmeta gdje je postojala sumnja o nestanku novca”.


Predočen je zahtjev Radomira Kojića za vraćanje privremeno oduzetog novca, koji, kako je rečeno, nije vraćen, te je predmet kasnije dostavljen u nadležnost Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, koje je obustavilo istragu. Dio uložene dokumentacije se odnosio i na uvid u taj spis koji je obavio istražitelj Državnog tužilaštva.


Osim dokumentacije koja je izuzeta iz ormarića daktilografkinje, Tužilaštvo je uložilo dokaze koji su nađeni u tužilačkim i sudskim spisima.


- Pomoću njih se može pratiti put privremeno oduzetog novca, od oduzimanja do njegovog nestanka, te naći podaci je li trajno oduzet ili vraćen - kazala je Hubjer.


Optužba je predočila naredbe o provođenju i obustavi istrage u predmetu “Zamak”, a tužiteljica je navela da je značajno što se osumnjičeni ne obavještavaju o obustavi istrage i vraćanju privremeno oduzetih predmeta Samiru Zukanu i ostalima.


Uložene su i odluke glavne tužiteljice o imenovanju komisije zadužene za popis predmeta tužioca Mihajlovića, te izvještaj o njenom radu, odnosno pregledu i sravnjavanju predmeta koje je dužio optuženi.


Optužnica tereti Mihajlovića da je propustio da vrši nadzor nad radom daktilografkinje koja je prisvojila privremeno oduzeti novac iz više predmeta, u iznosu višem od 100.000 KM.


Nastavak suđenja je 24. decembra, kada će Tužilaštvo nastaviti s ulaganjem materijalnih dokaza.

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy