Snažan antioksidans i čuvar zdravlja

Sprečava starenje kože i srčane bolesti do smanjenja rizika od razvoja karcinomaU sjemenkama grožđa nalaze se visoke koncentracije vitamina E Foto: Ilustracija

Ulje sjemenki grožđa dosta je zdravo, smanjuje količinu masnoće u krvi i pomaže u obnavljanju ćelija kože, tvrde stručnjaci te ističu kako je ovo ulje jedno od najkvalitetnijih po sastavu vitamina i minerala te da je bogatije čak i od maslinovog.


U sjemenkama grožđa nalaze se visoke koncentracije vitamina E, flavonoida, linolenske kiseline i antioksidans oligomerni proantocijanidinov kompleks. Standardizirani ekstrakt sjemenki grožđa koristi se u liječenju niza zdravstvenih problema koji se povezuju sa štetom koju izazivaju slobodni radikali.


Osim toga, ekstrakt sjemenki grožđa koristi se u zaštiti od bakterijskih infekcija, poput one izazvane stafilokokom. Studije su potvrdile da ekstrakt sjemenki grožđa koristi u tretiranju mnogih kardiovaskularnih bolesti i tegoba. Ekstrakt ovih sjemenki pomaže i kod loše cirkulacije te kod povišenog holesterola.


Osim toga, smanjuje otekline nastale od različitih povreda te smanjuje simptome očnih bolesti povezanih s dijabetesom. Također, ubrzava nestanak edema nastalih nakon operativnih zahvata. Najčešće isticana prednost ekstrakta sjemenki grožđa je njegova antioksidativna vrijednost.


Najvredniji antioksidans u grožđu je oligomerni proantocijanidinov kompleks, koji se preporučuje u liječenju mnogih bolesti i stanja: od sprečavanja starenja kože, srčanih bolesti do smanjenja rizika od razvoja različitih oblika karcinoma.

2 views
Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy