Sarvan: Ako policija krene u deblokadu stanice, necemo se suprotstavljati

Sarvan kaže da niko iz Gradske uprave proteklih dana nije došao i razgovarao s radnicima

Radnici stanicu drže u blokadi još od utorka Foto: Fena

Dvadesetak radnika preduzeća „Zenicatrans-prevoz putnika“ i jutros se okupilo u prostoru Autobuske stanice Zenica, koju još od utorka drže u blokadi, te s te lokacije u gradu nema ni polazaka ni dolazaka autobusa.


Preduzeće je blokirano od Kantonalnog poreznog ureda Zenica pa nema novca ni za nabavku goriva, a nakon što je jučer propao pokušaj da se na hitnoj i vanrednoj sjednici Gradskog vijeća iznađe rješenje za izlazak iz krize, Sindikat preduzeća najavljuje i neke radikalnije poteze.


- Mi smo donijeli konačnu odluku da ćemo danas, sutra i prekosutra nastaviti s ovakvim načinom iskazivanja bunta. Nije ovo štrajk, nego bunt i revolt, a u utorak, u sedam sati, grupa od 20 do 30 radnika će se zatvoriti u prostorije stanice i započeti štrajk glađu. Ništa nama ne znači ako nam i nabave gorivo za rad, jer mi nemamo ni plaća, nemamo od čega živjeti, odnosno nemamo šta odnijeti svojim kućama - kaže Huso Sarvan, predsjednik Sindikata "Zenicatransa".


Sarvan ističe kako su upoznati s dopisom koji je nakon jučerašnje propale sjednice GV gradonačelnik Fuad Kasumović uputio policiji, zahtijevajući intervenciju te deblokadu stanice.


- Policija nije dolazila, nama se još niko nije obraćao, ali naš je stav jasan: mi se nećemo ni s kim sukobiti. Ako gradonačelnik misli da pošalje nekoga, to je njegovo pravo. To je njegova sila koju provodi ne samo nad radnicima ''Zenicatransa'' nego i nad vijećnicima i građanima garda Zenice, jer mi smo ovdje najmanje bitni - ističe Sarvan.


On je dodao da je Kasumović podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika Sindikata, direktora Darmina Terzića i još nekih osoba.


- Sve ono što se njemu ne sviđa, što ne uspije uraditi, svi su drugi krivi. Sve što neko drugi predloži nije uredu. Niko nema pravo, niko ništa ne zna - kaže Sarvan te dodaje da niko iz Gradske uprave proteklih dana, otkako su zbog nedostatka goriva obustavili rad, nije došao i razgovarao s radnicima.

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy