Privremena obustava saobracaja u centru grada

Tramvajski saobraćaj bit će preusmjeren na okretnicu Željeznička stanica

Bit će održani koncerti ispred Vječne vatre i "Sarajevo City Centera" Foto: S. Saletović

U skladu s rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, radi održavanja novogodišnjih koncerata ispred Vječne vatre i na platou "Sarajevo City Centera" (SCC) 30. i 31. decembra 2019. i 1. januara 2020. godine doći do privremene izmjene saobraćaja u ulicama Maršala Tita, Zmaja od Bosne, Hiseta, Vrbanja, Kotromanića, Vilsonovo šetalište, most Suade i Olge, Valtera Perića, Franca Lehara, Kralja Tvrtka, Franje Račkog, Dolina i Magribija.


Alternativni pravci


Tim povodom, u ponedjeljak 30. decembra od 17 do 00:00 sati, odnosno u srijedu 1. januara 2020. od 17 sati do 1 sat ujutro 2. januara, saobraćaj će biti obustavljen u ulici Mula Mustafe Bašeskije, na dijelu od spoja s ulicom Pehlivanuša do spoja s ulicom Kaptol i u ulici Maršala Tita od spoja s ulicom Kaptol do raskrsnice s ulicom Radićeva i ulicom Ćemaluša od spoja s ulicom Mula Mustafe Bašeskije do spoja s ulicom Ferhadija.


Alternativni pravci su Mula Mustafe Bašeskije - Pehlivanuša - Petrakijina - Mehmed-paše Sokolovića - Bjelave - Džidžikovac - Koševo - Maršala Tita.


U utorak 31. decembra od 15 sati do 5 ujutro 1. januara 2020. godine, odnosno u vrijeme dočeka Nove godine sa Željkom Joksimovićem na platou SCC-a, saobraćaj će biti obustavljen u ulici Zmaja od Bosne u oba smjera.


Saobraćaj će biti obustavljen i u ulici Maršala Tita, na dijelu od raskrsnice s ulicom Alipašina do raskrsnice s ulicom Fra Anđela Zvizdovića, kao i na dijelu ulice Valtera Perića.


Tramvajski saobraćaj bit će preusmjeren na okretnicu Željeznička stanica.


Mobilni toaleti


U skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, u koncertni prostor posjetioci neće moći unositi predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda, oružje, vreće, torbe i ruksake, alkoholna pića, napitke u metalnoj ili staklenoj ambalaži, te pirotehnička sredstva.


U sklopu koncertnog prostora bit će raspoređeni mobilni toaleti. Također, bit će vidno označene lokacije na kojima će se nalaziti kola Hitne pomoći, čije će ekipe intervenirati u slučaju potrebe.

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy