Prave masine za rezanje i cijepanje drva

U programu i mašinska obrada metala, kovanje, presovanje, stancovanje, valjanje metala, metalurgija praha

Otac i sin Simikić Foto: N. Simić

Privatno preduzeće GSG-METAL prije tri godine osnovao je Grozdan Simikić mlađi s ocem Grozdanom, a njihove mašine već su pronašle tržište u BiH, Crnoj Gori, Srbiji i Hrvatskoj.


Ručni rad


-Proizvodni program je uglavnom baziran na proizvodnju mašina za rezanje i cijepanje drva i za pilane. Kako je vrijeme teklo, preduzeće se proširilo proizvodnim programom kao što su mašinska obrada metala, kovanje, presovanje, stancovanje, valjanje metala, metalurgiju praha - priča mlađi Grozdan, koji je po zanimanju metalski bravar. 


Kao i većina mladih, imao je priliku da radi u firmama na području Dervente, ali i mogućnost da ode iz zemlje.


-Kad čovjek hoće da radi, onda može da ostvari svoj san. Nakon školovanja, odmah sam počeo raditi i baviti se onim šta sam učio. Možda bih u svijetu imao višu plaću, ali zadovoljstva koje sada imam teško. Ovdje radim kod kuće, imam vremena za prijatelje, imam slobodu - govori Simikić.


Sin Grozdan zadovoljan Foto: N. Simić

Dodaje da preduzeće nastoji kvalitetom svojih proizvoda osiguravati konkurentnost na raznim tržištima, a cijenom te drugim segmentima omogućiti dugotrajni opstanak na tržištu, što u današnjim uvjetima nije nimalo jednostavno.


-Sve je ručni rad. Do sada nije bilo pomoći i sve smo uradili sami. U pregovorima smo s jednom njemačkom firmom da za njih radimo serijsku proizvodnju određenih dijelova za građevinske i druge radne mašine. Ukoliko dođe do realizacije tog posla, morat ćemo da zaposlimo još ljudi, jer nećemo nas dvojica moći sve stići - dodaje mlađi Simikić.


Rad kod kuće


Njegov otac Grozdan, sada 55-godišnjak, kaže da je radio 12 godina u Tvornici cijevi „Unis“ Derventa, zatim u još nekim privatnim preduzećima, a sada radi sa sinom u vlastitom pogonu.


U planu kupovina CNC mašine


- Prijavljeni smo, uplaćujemo obaveze, radimo kod kuće i to je najvažnije. U planu imamo kupovinu CNC mašine jer će biti potrebna u proizvodnji. Moramo i trafostanicu kupovati jer nam problem predstavlja napon struje koji sada imamo - kaže stariji Simikić.

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy