Potpisan memorandum o saradnji između Ministarstva civilnih poslova i Ministarstva obrazovanja, nauk


S potpisivanja memoranduma Foto: Avaz

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i ministar obrazovanja, nauke i sporta Republike Slovenije Jernej Pikalo potpisali su u Ljubljani memorandum o saradnji u oblasti sporta između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva obrazovanja, nauke i sporta Republike Slovenije s ciljem razvijanja i unapređenja saradnje u oblasti sporta između Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije.


Memorandumom je predviđena saradnja između državnih tijela odgovornih za područje sporta dvije zemlje kroz konkretne aktivnosti i razmjenu iskustava. 


Predviđena je saradnja sportskih udruženja/saveza dvije države u oblasti različitih sportskih disciplina vrhunskog sporta kroz učešće u zajedničkoj obuci, turnirima i tradicionalnim sportskim manifestacijama, kao i razmjena srodnih sportskih disciplina i osoblja (treneri, menadžeri, agenti, medicinsko ili para-medicinsko osoblje), poticanje učešća stručnjaka na sportskim seminarima, simpozijima i konferencijama u organizaciji obje strane koji su od zajedničkog interesa, te organizacija bilateralnih sportskih okupljanja s ciljem razmjenu iskustva, kao i konsultacije na rekonstrukciji, popravci i održavanju sportskih objekata.


Obje strane saglasne su u poticanju i jačanju sportskih odnosa i saradnju s ciljem popularizacije Olimpijskih načela, osobito u području tolerancije, fer-pleja, korupcije i integriteta sporta.


Bosna i Hercegovina i Republika Slovenija posebno podržavaju saradnju i zajedničke korake u borbi protiv dopinga u sportu prema WADA Cod i međunarodnim standardima.


Potpisani memorandum odnosi se na pet godina,a trebalo bi da omogući bolju saradnju dvije zemlje u oblasti sporta.


Ministar Adil Osmanović u Republici Sloveniji boravi u okviru posjete delegacije Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ministarstvu obrazovanja, nauke i sporta Republike Slovenije.

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy