Popularna pjevacica otvorila dusu o poremecaju s kojim se nosi: Rekla sam da cu da umrem

Počelo je s nekim pritiskom u glavi, maglom pred očima, koja joj nije dozvoljavala da razumno i svjesno sagledava okolinuSlavica Ćukteraš Foto: Agencije


Slavica Ćukteraš odlučila je da progovori o problemu s anksioznošću, do kojeg su je doveli nespavanje, stres, privikavanje na svakodnevne situacije, a simptome poremećaja nije odmah uspjela prepoznati, dok javnost ne prestaje da bruji o pričama da se razvela od supruga, fudbalera Vlade Avramova.


Sa 22 godine, mislila je da će umrijeti. Počelo je s nekim pritiskom u glavi, maglom pred očima, koja joj nije dozvoljavala da razumno i svjesno sagledava okolinu, a potom su se javili razni strahovi. O ovome je prvi put za javnost ispričala Slavica Ćukteraš za TV Prva.


- Kako sam se tog momenta borila sama sa sobom, ne znam ni ja. Svakakve misli dolaze u glavu... Intenzivno je trajalo dvije godine - strah, panika, gušenja. Plašila sam se da izađem iz kuće… Jedino nisam imala strah od aviona. Od svega ostalog jesam. Kad odem da se kupam, vrata su morala da mi budu otvorena. Plašila sam se da ću se ugušiti. Govorili su mi da tripujem, a kad mi to kažu, bude mi sto puta gore. Poslije mi je doktorica rekla da treba da prekinem da pričam osobama koje ne razumiju, već da to stanje prepoznam, da se s njim upoznam i kanališem - rekla je pjevačica o svojoj borbi.


Prije nego što je stigla do neuropsihijatra koji je prepoznao da je riječ o anksioznosti, Slavica je obišla sve ljekare. Bila je kod kardiologa, nosila holter dva-tri puta.


Govorila je doktorima da joj nije dobro, a svi su je uvjeravali da joj nije ništa, dok nije došla do pravog doktora, koji ju je naučio kako da se izbori s tim stanjem.


- Prvi put sam rekla doktorici da ću da umrem, a ona meni: "Nećete." Požalila sam se da je meni izuzetno loše, da ne smijem na ulicu. Ona je rekla da je to stanje, da nije bolest, da to ima svaka druga osoba i da neću umrijeti. Jednom sam je zvala pred nastup u jedan ujutro i rekla: "Ja ne mogu da izađem na scenu, ako stanem na scenu, ja ću umrijeti." A ona mi je rekla: "Slavice, nećete umrijeti." "Ali, past ću u nesvijest", požalila sam se. A ona je odgovorila: "Pa, ako padneš, neko će te dići" - prepričala je pjevačica.


- Sada mi taj problem izgleda nikakav, izuzetno mali, uopće nije strašan. To je promjenljivo stanje... Veoma mnogo ljudi ima to stanje, koje guše u sebi. Znam osobe koje godinama sjede kod kuće bez posla, plaše se trudnoće, svega… To stanje je promjenljivo i nema potrebe da vas koči. Rješenje postoji - izjavila je Slavica Ćukteraš.

0 views
Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy