Ovo je jedina taksistkinja u Zenici: Žene se najviše obraduju kada me vide za volanom

Odgovara mi, najprije, zbog fleksibilnog radnog vremena, jer sam majka dvoje male djece, kaže Beganović


Velida Beganović prva je žena nakon agresije koja je dobila licencu za obavljanje taksi djelatnosti u Zenici, a rezultat je to trogodišnje upornosti i želje za ovim poslom.


Pozitivna trema


Kako priča u razgovoru za “Dnevni avaz”, završila je Pedagošku gimnaziju u Zenici, a potom i razliku predmeta za saobraćajnu struku kako bi njeni snovi postali java, ponajprije jer u Zenici nema nijedna žena koja radi kao taksista.


- Dugo  sam radila i u ugostiteljstvu, a onda sam se odlučila za ovaj posao. Odgovara mi, najprije, zbog fleksibilnog radnog vremena, jer sam majka dvoje male djece. Tako da mogu uskladiti posao i obaveze prema porodici. Tri godine sam ovo pokušavala i radila na tome, na kraju sam, srećom, uspjela - govori ona.


Ne krije da u početku nije imala punu podršku supruga, jer je taj  posao odgovoran i izazov i za muškarce, a kamoli žene.


- Naravno, sada je to sve došlo na svoje i suprug me apsolutno podržava. Ostali prijatelji, također, daju mi maksimalnu podršku, zbog čega sam posebno sretna i dodatno motivirana za rad - ističe ona.


U četvrtak je bio njen prvi radni dan i ne krije da je imala pozitivnu tremu. Reakcije sugrađana, kaže, bile su više nego odlične.


- Ko god me vidio, iskreno, bio je pozitivno iznenađen. Posebno su mi se obradovale sugrađanke. Bilo je čak i simpatičnih reakcija, pa su me pitali jesam li posudila od supruga auto ili zaista taksiram. Ne vjeruju da žena radi taj posao u Zenici – kaže Beganović te dodaje da nema straha dok radi odgovoran posao.


Hitni slučajevi


Ističe da će raditi tokom dana, a navečer isključivo u hitnim slučajevima, i to za one sugrađanke koje  poznaje, jer, ipak, opreza nikad dosta.


Korisni savjeti kolega


Beganović je sretna i što je naišla na ogromnu podršku kolega, koji su joj dali korisne savjete na početku njenog rada.


- Svi su mi tu, na raspolaganju. S kim god od kolega da sam sada razgovarala, pružili su mi punu podršku zbog čega sam im neizmjerno zahvalna – kaže Beganović.

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy