Ovo je šest činjenica o bebama rođenim u decembru

Rano se bude i idu na spavanje

Rođeni su sportisti Foto: Ilustracija

Ako vam je decembar posebno sretan mjesec, jer je vaše dijete stiglo u ovo doba godine, onda bi trebalo da znate i da je ono posebno. Ovo je šest činjenica o bebama rođenim u decembru, koje su potvrdili naučnici.


1. Manje djece u ovo doba godine - Ovo je mjesec kada se statistički rađa najmanje djece. Iako će se možda djetetov rođendan poklopiti s nekim praznikom, ovo ipak znači da će vaš mališan slaviti u najčarobnijem mjesecu u godini kada većina ljudi osjeća radost i veselje.


2. Rano se bude i idu na spavanje - Istraživanja italijanskih i španskih studenata otkrilo je da osobe koje su rođene u decembru jutarnji tipovi, za razliku od onih koji su rođeni ljeti. Druge studije pokazale su da djeca rođena u zimskim mjesecima idu ranije na spavanje.


3. Velika vjerovatnoća da će dječaci biti ljevoruki - Psiholozi sa Univerziteta iz Beča otkrili su da dječaci rođeni od septembra do februara imaju veću šansu da budu ljevoruki. Istraživači se još pitaju o čemu se radi.


4. Dugovječnost - Svaki roditelj želi da njegovo dijete dugo živi, a djeca rođena u decembru imaju veće šanse. U časopisu Journal of Aging Research objavljena je njemačka studija koja kaže da ova djeca imaju značajno veću vjerovatnoću da žive do 105. godine, u poređenju s bebama rođenim u junu.


5. Manje su razdražljivi - Istraživanje predstavljeno na Evropskom koledžu nuropsihofarmakologije proučavao je 366 studenata i njihove karaktere. Otkrili su da su oni rođeni ljeti obično ćudljivi. A djeca rođena zimi su manje razdražljiva. Konkretno, rođeni u decembru manje psuju.


6. Rođeni su sportisti - Djeca rođena u ovo doba godine su prirodni sportisti prema istraživanju objavljenom u časopisu The International Journal of Sports Medicine. Ovo je izraženo zbog toga što su bili više izloženi vitaminu D tokom trudnoće.

0 views
Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy