Odgodeno izricanje zavrsnih rijeci na sudenju Sanjinu Seficu, koji je usmrtio Selmu Agic i Editu Mal

Prvom presudom, koju je ukinuo Vrhovni sud FBiH, Sefić je bio osuđen na 14 i po godina zatvora

Advokat Kerim Čelik i Sanjin Sefić Foto: Avaz

Odgođeno je iznošenje završnih riječi optužbe i odbrane u slučaju Sanjina Sefića, koje je bilo zakazano za danas u Kantonalnom sudu Sarajevo. 


Radi se o ponovljenom suđenju optuženom Sefiću za stravičnu nesreću u kojoj su smrtno stradale studentice Selma AgićEdita Malkoč.


Prije završnih riječi, očekivalo se i razmatranje novog saobraćajnoj vještačenja, ali sudski vještak Nedim Kamenjašević nije dostavio nalaz.


Kamenjašević je obavijestio Sud da od Ministarstva za saobraćaj Kantona Sarajevo još nije dobio dopunu podataka kako bi mogao odgovoriti koja su svjetla na semaforu bila upaljena po dolasku pješaka na prijelaz. Kada dobije te podatke, nalaz će završiti za dan i dostaviti ga Sudu.


Sudija Igor Todorović zakazao je nastavak suđenje za 29. januar ove godine. Foto: Arhiv Nastradale Selma Agić i Edita Malkoč

Podsjećamo da je na ročištu održanom 5. decembra 2019. godine na Kantonalnom sudu u Sarajevu donesena naredba o provođenju novog saobraćajnog vještačenja. Poslije je odlučeno da vještačenje uradi stalni sudski vještak Nedim Kamenjašević.


Vještačenje je zatraženo zbog razilaženja dva prethodna saobraćajna vještačenja u brzini kretanja vozila, mjestu kontakta i drugim okolnostima.


Sanjin Sefić je u noći 10. oktobra 2016., krećući se automobilom brzinom od 105 kilometara na sat i prošavši na crveno svjetlo na semaforu, udario na pješačkom prijelazu studentice Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja. Obje studentice su preminule od zadobivenih povreda.


Foto: Avaz Sefić u pritvoru

Sefić je pobjegao u Novi Sad, gdje se predao. Izručen je u januaru 2017. godine.


Kantonalni sud osudio ga je u septembru 2018. na 14 i po godina.


Vrhovni sud FBiH uvažio je žalbu Tužilaštva KS te je prvostepena presuda ukinuta, a predmet je vraćen radi ponovnog postupka.


Na ponovljenom suđenju, njegovi pomagači Dino Alić, Saud Nišić i Amar Salihović potpisali su sporazume o krivici te su osuđeni na zatvorske kazne.


Tužilaštvo KS u preciziranoj optužnici tereti Sefića za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće, za šta je zapriječena veća zatvorska kazna u odnosu na prvobitnu optužnicu.


Tagovi

Sanjin Sefić , Selma Agić , Edita Malkoč

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy