O čemu je Palmer razgovarao sa zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo

Na sastanku su bili Igor Stojanović (SDP), Vedran Jakupović (NiP), Sead Milavica (DF), Jasna Duraković (SBB), Vildana Bešlija (Naša stranka) i Amra Junuzović-Kaljić (NBL)

Sa sastanka Foto: Ambasada SAD

Specijalni predstavnik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za zapadni Balkan Metju Palmer (Matthew Palmer) održao je danas u Sarajevu sastanak s odabranim zastupnicima u Skupštini KS.


Na sastanku su bili Igor Stojanović (SDP), Vedran Jakupović (NiP), Sead Milavica (DF), Jasna Duraković (SBB), Vildana Bešlija (Naša stranka) i Amra Junuzović-Kaljić (NBL).


S Palmerom je na sastanku bio i ambasador SAD Erik Nelson (Eric), a iz Ambasade SAD kratko je saopćeno da se razgovaralo o važnim „reformskim naporima i inicijativama koje koalicija poduzima kako bi odgovorila na potrebe i brige građana Kantona“.


Stojanović je za „Avaz“ otkrio o čemu su razgovarali. Kako nam je rekao, razgovor je bio pozitivan, a zastupnici su skrenuli pažnju na projekte koji su značajni za šestorku u ovom trenutku te o samom pristupu i transparentnosti.


- Na taj način želimo pokazati da se može drugačije vladati. Palmer je pred Stejt departmentom pohvalio drugačiju viziju. Isto tako smo mu objasnili da će naš  nastavak zavisiti od stabilnosti, jer je pritisak sve veći – rekao je Stojanović.


Između ostalog, govorili su o unapređivanju u oblastima zdravstva i obrazovanja.


- To su dvije najznačajnije grane za građane u Kantonu Sarajevo. Ne želimo više dozvoliti da građani nemaju u domovima zdravlja osnovne potrebe. Te usluge moraju se sistemski rješavati. Palmer je zadovoljan našom transparentnošću i izrazio je da želi pomoći u svim oblastima u kojima mi pokažemo napredak. Pratit će sve naše projekte i, kako su rekli, vidjeli su da ova vlada nije korumpirana kao prethodna. Palmer je vrlo jasno rekao da je sve u šta su ranije investirali propalo zbog netransparentne vlasti i da su pare završile mimo projekata – zaključio je Stojanović.

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy