Netflixu 24 nominacije za Oscare, najvise od svih studija

Kompanija prestigla sve druge tradicionalne holivudske filmske studije

Prije nekoliko dana objavljene su tradicionalne nominacije za prestižnu filmsku nagradu američke Akademije filmskih umjetnosti i znanosti, Oscar. Ove godine najveći dobitnik, barem kada je riječ o nominacijama, jeste video streaming servis Netflix, s čak 24 nominacije za zlatni kipić.


Najveći je ovo broj nominacija za Netflix otkako postoji, a ove godine ta je kompanija po broju nominacija prestigla sve druge tradicionalne holivudske filmske studije.


Otkako se prvi puta pojavio u utrci za Oscare 2014. godine, broj Netflixovih nominacija samo raste. Od jedne u prve dvije godine, preko 2, 3, i 8, prošle godine Netflix je zabilježio 15 nominacija. Ove godine film The Irishman Martina Scorsesea koji je snimljen baš za ovaj streaming servis, nominiran je u čak deset, a Marriage Story Noaha Baumbacha u šest kategorija.


No, broj nominacija ne mora nužno značiti i da će članovi Akademije Netflixu i dodijeliti velik broj nagrada. Naprimjer, prošle sedmice na dodjelama Zlatnih globusa Netflix je bio nominiran u čak 34 kategorije, ali su njegovi saradnici kući ponijeli tek dvije nagrade.


Međutim, sve veći utjecaj streaming servisa na svijet filma ne čudi ako znamo da je Netflix samo u prošloj godini u proizvodnju orginalnog sadržaja uložio 15 milijardi dolara.# MARRIAGE STORY # NETFLIX # OSCARS # THE IRISHMAN

0 views
Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy