Najljepsi na svijetu: Stadion u evropskom selu koji treba vidjeti barem jednom u zivotu

Simpatični objekt nalazi se u netaknutoj prirodi

Stadion Heningsver, u istoimenom norveškom selu, koje broji petstotinjak stanovnika, okružuju nazubljeni vrhunci i čarobna priroda, a mnogi ga smatraju najljepšim na svijetu.


Norveška grupa otoka Lofoti tek je 2007. godine, putem na mostovima, povezana s ostatkom zemlje, a ranije su bili dostupni samo trajektom. Ali, bez obzira na udaljenost, čest je gost na popisima mjesta na svijetu koje treba posjetiti barem jednom u životu.


Iako leže sjeverno od polarnice, zbog sjevernoatlantske struje klima je umjereno blaga – prosječna temperatura u januaru kreće se oko nule, a u julu se penje na oko 12 stepeni Celzijevih. More oko Lofota jedno je od najznačajnijih norveških ribolovnih područja pa ne čudi da se se stanovnici većinom bave ribolovom i preradom ribe.


Ali zaljubljenicima u nogomet Lofoti su zanimljivi i zbog fascinantnog stadiona. Vembli, Kamp Nou ili Marakana legendarni su, ali, "nazovimo ga", stadion Heningsver u istoimenom selu koje broji petstotinjak stanovnika na otoku mami izuzetnom ljepotom. Na njemu igraju rekreativci iz fudbalskog kluba Heningsver IL i djeca.


Nevjerovatno je da igrači uspiju zadržati koncentraciju s obzirom na ljepote koje ih okružuju. Stjenoviti otok obrubljuju dramatični nazubljeni vrhunci, a oko igrališta se nalazi tek komadić asfalta koji služi za parkiranje, te drvene konstrukcije za sušenje bakalara. I samo selo plijeni pažnju zbog predivne arhitekture, ljupkih drvenih kućica i malih umjetničkih galerija. 


2 views
Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy