NAIDA KUNDUROVIC: TRUDNOCA ME MIJENJA KAO OSOBU


Početkom decembra prošle godine sudbonosno DA izgovorila je poznata voditeljica N1 televizije, Naida Kundurović i Esad Zečević, a tačno mjesec od vjenčanja, odnosno početkom januara ove godine, voditeljica je podjelila sretne vijesti. Naime, Naida je na svom Instagram profilu objavila fotografiju kojom je otkrila pratiteljima da je u drugom stanju.


Poznata novinarka još jednom je na instagramu podijelila fotografiju i emotivan opis, kako se to ona snalazi u trudničkim danima:


– Mnogo stvari čitam, čujem, saznajem otkako sam ostala u drugom stanju. Slušam iskustva drugih majki, svoje drage majke i naravno prijateljica. Međutim, teško mi je pretvoriti svu silinu ličnih emocija u riječi… Nema ljepote tog iskustva ako se ne prodje kroz to, to je sasvim sigurno. Tijelo se strahovito mijenja, paralelno sa emocijama i generalno cijelom ličnošću žene, a čini mi se da malo ko o tome otvoreno i javno diskutuje? Trudnoća je proces koji zahtijeva da se skupi sva snaga i energija ovoga svijeta, naravno da to tek sada uviđam prolazeći kroz ovo stanje. Prvi ultrazvuk, prvo pomjeranje u stomaku, prvi otkucaji srca, prva trudnička garderoba, prvi blago šokirani pogledi upućeni svojem novom tijelu u ogledalu, prvi strahovi i upitnici iznad glave, prva budjenja i grčevi tokom noći, prvi zdravstveni pregledi, prve neobjašnjive suze i nerazumne histerije, prve zadihanosti dok se penjem uz blagi uspon, prvi sudari želja nemirnog duha i tijela koje nosi dvoje, prvi nagoni da pojedeš cijeli stol, kao i neke ljude za istim. Vjerujem da se mnoge trudnice pronalaze u ovim opisima. I tako mogu unedogled nabrajati… Iskreno, trudnoća me mijenja kao osobu. Novo značenje ljepote i života rekla bih. Kao da nikada nećeš razumjeti život , kao onda kada počne da nastaje unutar tebe. Čudo ispod mog srca raste, postaje jače, snažnije, komuniciramo, osjetimo se, volimo se već… I kao da mi već daje više snage nego što sam ikada imala. A mislila sam da sam turbo jaka. Malo li znamo… i bolje je tako, ciklusi života nam se otvaraju tek onda kad smo spremni za njih. Ja sam izgleda bila spremna da ovo Čudo dodje sa neke zvijezde do mene… Kažu da su bebe komadići zvjezdane prašine koja se razljeva direktno iz ruke Boga. Lijepo je tako osjetiti kad razum zanijemi. I tako nekad sjedim u šutnji i pitam se šta ćeš biti Ti, Čudo moje blistavo.

0 views
Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy