Na Sajmu privrede u Sarajevu 236 učesnika

Pod motom “Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine“


U sarajevskom Centru ''Skenderija'' otvoren je 6. sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva i 43. sajam roba široke potrošnje na kojima učestvuje 236 izlagača.


Sajam se održava pod motom “Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine“ i prilika je da se na jednom mjestu predstavi više segmenata privredne djelatnosti, te da posjetioci vide šta je to što nudi privreda BiH. 


Među učesnicima su članovi Boračko-zadružnog saveza FBiH, odnosno veliki broj malih obrtnika, privredne asocijacije, kantoni, gradovi, općine. Posjetioce očekuje bogata ponuda hrane, pića, zanatskih i ručno rađenih proizvoda, preparativne kozmetike, alata, modnih dodataka i drugo. 


Direktor KJP Centra ''Skenderija'' Amer Kapo je kazao da su ove sajamske manifestacije dio programa obilježavanja 50 godina od osnivanja ''Skenderije'' te prilika za druženje, razgovore, razmjenu iskustava i sklapanje poslova.  


- Nakon Sajma privrede u decembru će biti organizirana izložba automobila, a slijede i drugi projekti. Na platou imamo i zimsku čaroliju koja podsjeća na novogodišnji vašar iz kojeg je nastao Sajam roba široke potrošnje kada su građani u ''Skenderiji'' kupovali robu za sebe i svoje prijatelje. Želimo na neki način da podsjetimo da je ''Skenderija'' centralno mjesto kada je riječ o BiH i održavanju sajmova – dodao je Kapo.   


     

Počasni gost sajma ove godine je Grad Konja (Republika Turska), a pokrovitelj Ministarstvo privrede KS.


- Još jedan u nizu sajmova koje se organiziraju u ''Skenderiji'' ima dodatnu dimenziju jer daje živost ovom dijelom gradu i ovom centru za koji su Sarajlije itekako vezane, te budi nadu da će ponovo biti ono što je nekada bio, a to je centar kulturnih, sportskih i sajamskih sadržaja ovoga grada – kazao je ministar privrede KS Haris Bašić.  


Jedna od učesnica na sajmu je Enisa Bratanović, direktorica Udruženja "HO Lotosice" Tuzla, koja je kazala da prvi put učestvuju na ovoj manifestaciji.  


- Privredna komora Tuzlanskog kantona nas je pozvala da budemo izlagači na njihovom štandu, a u subotu smo također učestvovali na Diplomatskom zimskom bazaru gdje smo bili gosti OSCE-a – kazala je Bratanović dodajući da proizvode, koje su izložili, uglavnom rade žene sa invaliditetom.  


Njihova organizacija "Lotosice“, kako je dodala, podržava i pokušava da radi na razvoju socijalnog poduzetništva i ekonomskom osnaživanju žena sa invaliditetom.  


- Očekujem da ćemo ostaviti dobar utisak i sa našim proizvodima doprinijeti promjeni svijesti naših sugrađana o pravima i mogućnostima osoba sa invaliditetom, kao osobama koje itekako mogu biti korisne svojim porodicama i društvenoj zajednici. Naravno, očekujem da ćemo i nešto od naših proizvoda prodati što će značiti podršku radu naše organizacije i osoba sa invaliditetom koji rade ove proizvode – dodala je Bratanović.    


U sklopu Privrednog sajma i ove godine organiziran je Kristal market. Sajam traje do 12. decembra, a ulaz za posjetioce je slobodan.

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy