Mirza Celik: Dino Konakovic nema pravo predstavljati Bosnjake, Klub Bosnjaka je rekao svoje

Objava u "Službenom listu" da je Danijela Kristić predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo je klasična zamjena teza i pokušaj zbunjivanja građana, poručuje on

Mirza Čelik Foto: Avaz

Nakon što danima, navodno, žustro "brani" pečat Skupštine Kantona Sarajevo od nove skupštinske većine, bivši predsjedavajući Elmedin Konaković, po ko zna koji put, kazao je da je izbor novog predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika nelegalan. Na sve to reagirao je i sam Čelik.  


- Klub Bošnjaka je rekao svoje, Dino Konaković više nema pravo predstavljati Bošnjake, jer on više nema nijedan glas Bošnjaka - kazao je Čelik za "Avaz".  


Kada je riječ o objavi u "Službenom listu" da je Danijela Kristić predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo, Čelik ističe da je to klasična zamjena teza i pokušaj zbunjivanja građana. 


- To je ta njihova igra. Da smo mi imali pečat, i moja odluka o imenovanju novog predsjedavajućeg bila bi objavljena u "Službenom listu". Odluka postoji i onog momenta kad budemo imali pečat, ona će biti objavljena u "Službenom listu" - ističe Čelik. 


Prema svemu sudeći, riječ je o pokušaju kreiranja situacije u kojoj, prvi put od postanka Kantona Sarajevo, ne bi bilo predstavnika bošnjačkog naroda na poziciji premijera i predsjedavajućeg Skupštine Kantona.


Podsjetimo, Konaković je, nekoliko dana prije Nove godine, nezakonito imenovao Danijelu Kristić za novu predsjedavajuću Skupštine KS. Kako je tada kazao, tako su se oni između sebe dogovorili iz političkih i moralnih obaveza. 


Međutim, jasno je da takvo poklanjanje funkcije zastupnici Krstić predstavlja grubo kršenje Ustava Kantona Sarajevo i Poslovnika rada Skupštine. 


Tagovi

Mirza Čelik , Elmedin konaković , Skupština KS , Danijela Kristić


Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy