Mektic zatrazio da se dnevni red danasnje sjednice dopuni tackom o izboru clana Vijeca ministara iz

Pitao hoće li Mlađen Božović, kandidat za ministra za ljudska prava BiH, čije je imenovanje povučeno s dnevnog reda današnje sjednice i dalje ostati pretendent na tu funkciju

S današnje sjednice Foto: S. Saletović

Dragan Mektić, poslanik SDS-a, zatražio je da se dnevni red današnje sjednice dopuni tačkom u okviru koje bi se razmatrao izbor člana Vijeća ministara iz reda ostalih. 


Mektić je kazao da Ustav BiH jasno propisuje da jedan član Vijeća ministara mora biti iz reda ostalih, što, kako je kazao, trenutno nije ispoštovano, te da se o tome treba izjasniti Predstavnički dom.


Također, on je zatražio da se dnevni red dopuni tačkom pod nazivom "Program reformi 2019. - 2020.". Mektić je kazao i da je imao uvid u, kako je kazao, originalnu verziju tog dokumenta na engleskom jeziku, da je preveo na bh. jezike, te da traži da se taj materijal podijeli poslanicima i da se danas raspravlja o tom dokumentu.


- Program reformi sadrži i obaveze koje ima Parlament BiH i mi moramo imati to u vidu - kazao je Mektić.


Poslanik SDP-a Saša Magazinović pitao je zbog čega češće ne zasjeda Vijeće ministara BiH i zbog čega je prva sjednica održana 30. decembra prošle godine, a naredna je zakazana za 23. januar.


Također, on je pitao hoće li Mlađen Božović, kandidat za ministra za ljudska prava BiH, čije je imenovanje povučeno s dnevnog reda današnje sjednice i dalje ostati pretendent na tu funkciju.


Snježana Bursać-Novaković, šefica Kluba poslanika SNSD-a, zatražila je da se dnevni red dopuni i imenovanjem u stalne komisije Predstavničkog doma kako bi u njihov sastav mogle biti uključene dvije zastupnice SNSD-a,  Sanja Vulić i Ljubica Miljanović, koje su danas preuzele mandate.


Zbog zahtjeva za dopunom dnevnog reda Denis Zvizdić, predsjedavajući Doma, dao je pauzu u radu kako bi poslanicima o predloženim novim tačkama dnevnog reda mogli biti dostavljeni materijali.


Tagovi

Dragan Mektić , SDS , Vijeće ministara , PD PSBiH

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy