Magla smanjuje vidljivost, savjetuje se opreznija voznja

Polusatne obustave saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila

Pripazite na vožnju zbog magle Foto: Ilustracija

Saobraćaj na regionalnom putu Kakanj - Visoko kod mjesta Donja Zimča obustavljen je zbog saobraćajne nezgode. U toku je policijski uviđaj.


Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajaju se autoput A-1 dionicu Zenica - Visoko, kao i putevi uz rijeku Lašvu. Savjetuje se opreznija vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, navodi se u izvještaju BIHAMK-a.


Polusatne obustave saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila aktuelne su od 7 do 16 sati na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac. Poslije 16 sati, na ovoj lokaciji saobraća se naizmjenično jednom trakom. Od 8 do 15 sati isti režim saobraćaja (30 minuta obustave, 15 minuta propuštanja vozila) na snazi je i kroz tunel Skela na magistralnom putu Donji Vakuf - Jajce.


Na magistralnom putu Zenica - Nemila kroz tunel Vranduk tokom dana od 5 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. U periodu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.


Od ostalih puteva s aktuelnim radovima, izdvajaju se magistralni putevi: Ključ - Bosanski Petrovac (Lanište), Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica), Doljani - Metković (između graničnih prijelaza) i Sarajevo - Trnovo (u mjestu Krupac).


Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy