Kriminalna grupa Beriza Kabilovica imala je dousnike i medju policajcima


Dževad Korman Foto: Avaz

Direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman rekao je na današnjoj pres-konferenciji kako je u akciji "Scarface" uhapšeno 13 osoba koje su odranije poznate organima gonjenja, dok se za određenim brojem članova iste kriminalne grupe traga i oni se, najvjerovatnije, nalaze izvan granica BiH.  


Uhapšeni su osumnjičeni za krivična djela ubistvo, iznuda, pranje novca, organizirani kriminal, pripremanje krivičnog djela, ugrožavanje sigurnosti, proizvodnja i prodaja narkotičkih sredstava...


- Riječ je o kriminalnoj grupi koja je na neki način ovladala Tuzlom i nekim dijelovima Tuzlanskog kantona. Uspostavili su, da tako kažem, svoja pravila – kazao je Korman.


Na pitanje može li otkriti imena uhapšenih, odgovorio je da ne može zbog daljnje istrage, ali je potvrdio da je uhapšen Beriz Kabilović. Naveo je kako se ne može reći ko je vođa kriminalne grupe, ali je direktor Korman potvrdio da su oni imali doušnike i među policajcima.


- Vidjet ćemo šta će istraga pokazati i hoćemo li te stvari tretirati kroz disciplinski postupak ili kao krivična djela – kaže Korman.


Pored bankovnih kartica, mobitela, oružja i drugih dokaza, službenici Policijske uprave TK oduzeli su od uhapšenih osoba i 20 putničkih automobila. Akcija je ralizirana u saradnji s Federalnom upravom policije i Obavještajno-sigurnosnom agencijom te pod nadzorom Tužilaštva TK. 


Prema riječima Kormana, pripreme za provođenje akcije  trajale su sedam mjeseci, a "Scarface" će se nastaviti i narednih dana. Kazao je i da je riječ o jednoj od najsloženijih akcija koju je realizirala Policijska uprava MUP-a TK.

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy