Kandidati za ministre i zamjenike pred Komisijom za pripremu izbora Vijeca ministara

Pred ovim tijelom samo kandidati koji su prošli provejre CIK-a i SIPA-a


U zgradi Parlamentarne skupštine BiH počela je sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH koja odlučuje o preporukama za imenovanje novih ministara i njihovih zamjenika u državnoj vladi. Komisija će obaviti intervjue s osam kandidata za ministre ,te se izjasniti o imenovanju Bisere Turković (SDA) za ministricu vanjskih poslova, Fahrudina Radončića (SBB) za ministra sigurnosti, Sifeta Podžića (DF) za ministra odbrane, Staše Košarca (SNSD) za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Vjekoslava Bevande (HDZ) za ministra finansija, Vojina Mitrovića (SNSD) za ministra prometa i komunikacija, Ankice Gudeljević (HDZ) za ministricu civilnih poslova i Josipa Grubeše (HDZ) za ministra pravde. Svi oni prisustvuju sjendici Komisije.


Za kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice Mlađena Božovića, Agencija za istrage i zaštitu još vrši provjere,kao i za kandidata za zamjenika ministra sigurnosti Vladimira Mijatovića (SP).


Pred Komisijom su i zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH Nedžad Branković, zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Dževad Mahmutović, zamjenik ministra pravde BiH Nezir Pivić, zamjenik ministra finansija i trezora BiH Hazim Rančić, zamjenik ministra vanjskih poslova Josip Brkić, zamjenik ministra odbrane BiH Mijo Krešić, zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Ljiljana Lovrić, zamjenik ministra civilnih poslova Siniša Ilić, te zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić. Ministarstvo odbrane jedino je koje ima dva zamjenika i oni kao i ministar moraju dolaziti iz različitih konstitutivnih naroda.


S obzirom da je Staša Košarac predsjedavajući Komisije,ali i kandidat za ministra, sjednicom predsjedava prvi zamjenik Halid Genjac.

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy