Jedini izlagac iz BiH na poznatom sajmu u Njemackojzvoze u susjedne zemlje Hrvatsku i Srbiju, kao i u brojne zemlje EU

Kujundžić na sajmu Foto: Avaz

Poznati bh. privrednik Darko Kujundžić iz Kreševa, vlasnik firme Metalos, ovih dana je u Njemačkoj na prestižnom sajmu Perimeter Protection Nurnverg Messe 2020., kao jedini izlagač iz Bosne i Hercegovine. Kako kaže za „Avaz“ na ovom sajmu je po prvi put predstavljaju novi proizvod u panelnim ogradama.


Čelične konstrukcije


- S ovim poslom sam se počeo baviti kao vrlo mlad čovjek. Prije 12 godina sam pokrenuo vlastitu trgovinu panelnim ogradama, nakon čega sam istražujući tržište uvidio mogućnost za vlastitom proizvodnjom panelnih ograda, umjesto uvoza. Nakon toga se odlučujem pokrenuti vlastiti biznis 2011. godine - kazao je Kujundžić. 


Firma se bavi proizvodnjom panelnih ogradnih sistema, čeličnih konstrukcija i metalnog namještaja poput stolova, kreveta i ostalo, ona je pretežno izvoznik u mnoge zemlje širom Evrope.


Pozitivan primjer


- Izvozimo u susjedne zemlje, Hrvatsku i Srbiju, ali i ostale zemlje kao što je Njemačka, Austrija, Italija, Češka, Danska, Švedska, Slovenija... u kojima je naša firma zastupljena.

Radili smo za mnoge velike i poznate kompanije širom naše zemlje, ali i Evrope - istakao je Kujundžić. 


Darko Kujundžić zajedno sa svojom firmom „Metalos“ dobitnik je mnogih certifikata, kao i ISO što, kako kaže, dokazuje da njihov sistem upravljanja kvalitetom ispunjava zahtjevne međunarodne norme.


Kujundžić: Mlad počeo raditi Foto: Avaz

- Osim tog certifikata, dodatno smo certificirali pogon proizvodnje čeličnih konstrukcija u skladu sa zahtjevima norme EN 1090, kao i zahtjevima DIN EN ISO, koji nam omogućavaju izvoz čeličnih sklopova i konstrukcija na zahtjevno EU tržište - pojašnjava Kujundžić.


Vlasnik ove firme jedan je od pozitivnih primjera bh. privrednika koji su uspjeli da se proguraju kako na bh. tržište tako i širom Evrope.


- Uz sve teške uvjete u kojem poslujemo, mi težimo da stalno investiramo u novu opremu, kao i u edukaciju i prijem novih uposlenih, kako bi mogli odgovoriti zahtjevima tržišta. Dokaz tome je i činjenica je da imamo novi proizvod u panelnim ogradama sa kojim po prvi put nastupamo na ovom sajmu - zaključio je Kujundžić .Tagovi

Darko Kujundžić , Perimeter Protection Nurnverg Messe 2020. , Sajam , Njemačka

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy