Islamska zajednica BiH: Osuđujemo izjave Vojina Mijatovića


Iz u BiH: Optužbe bez argumentacije Foto: Avaz

Islamska zajednica u BiH osuđuje teške uvrede koje je sinoć, gostujući u programu Face TV-a (6. 12. 2019.), izrekao potpredsjednik SDP-a BiH i bivši šef kabineta Milorada Dodika Vojin Mijatović.


- On je bez ikakve argumentacije sve vjerske zajednice u Bosni i Hercegovini, pa tako i Islamsku zajednicu, nazvao „ograncima fašističkih organizacija“. Tom prilikom on je bez ikakvih dokaza ustvrdio kako, „pored tri ove fašističke političke organizacije, imamo još tri zla u Bosni i Hercegovini, to su Pravoslavna crkva, Katolička crkva i Islamska zajednica“, da bi kasnije dodao „...to je rezultat ove tri fašističke političke organizacije i tri ogranka kroz nazovimo vjere“ - navodi se u saopćenju IZ u BiH.


Istaknuto je da, iako angažman vjerskih zajednica u društvu podliježe kritici, neprihvatljivo je da se one ovako brutalno vrijeđaju i etiketiraju. 


- Ovakav neodgovoran i klevetnički govor izlazi iz okvira osnovne pristojnosti i ona politička opcija u čije ime su uvrede izrečene se o tome treba očitovati kako bi se otklonila svaka nedoumica o tome jesu li ovo zvanični stavovi stranke - saopćeno je.


Islamska zajednica još jednom apelira ne sve političke aktere da ne posežu za opasnim populizmom, govorom mržnje i neutemeljenim klevetama u javnom prostoru jer to ne doprinosi ozdravljenju društva - navodi se u saopćenju Ureda za odnose s javnošću IZ u Bosni i Hercegovini.  

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy