Investirao milionski kapital u firmu ’Brames’

Četrdesetak godina uspješan privrednik u Njemačkoj l Bavi se proizvodnjom više vrsta metalnih profila, uglavnom za suho građenje

Iz savremenog proizvodnog pogona Foto: A. Memišević

Ibrahim Horozović, porijeklom iz Zavidovića, četrdesetak je godina uspješan privrednik u Njemačkoj. Ima građevinsku firmu u kojoj su zaposleni uglavnom naši ljudi. Iako se posao godinama uspješno razvijao, kaže da mu je oduvijek želja bila pokrenuti biznis i u svojoj zemlji, te uložiti strani kapital u neku granu privrede.


Počela obuka


U tome je i uspio. Uložio je proteklih godinu milionski kapital u novootvorenu firmu „Brames“. Nažalost, zbog spore i neefikasne općinske administracije, dozvola na koje se mjesecima čeka, otvaranje firme je teklo dosta sporo. To je nedopustivo, kaže investitor, ukoliko želimo ulaganja u Zavidovićima. 


Najmodernije mašine Foto: A. Memišević

Direktorica firme je Selvira Skejić, Ibrahimova kćerka, i uglavnom će, zajedno s mužem Mehom, voditi brigu o poslovima u Zavidovićima. Za sada upošljavaju petoricu radnika, čija je obuka na mašinama u toku.


Firma „Brames“ u oblasti metalne industrije bavi se proizvodnjom više vrsta metalnih profila, uglavnom za suho građenje. Sjedište firme je u mjestu Rudače, MZ Hajderovići. Moderno opremljen proizvodni pogon s pratećim objektima proteže se na oko 2.000 kvadrata.


Najsavremenije mašine za obradu metala i proizvodnju su velikih kapaciteta i poštuju se svi propisani standardi. Prema riječima vlasnika firme, ovih dana se čeka i certifikat CE koji treba izdati nadležna firma iz Slovenije.


Prateći pribor


- Osigurali smo u prvom redu strano tržište, tačnije u Njemačkoj, a već imamo dogovorene poslove i za nekoliko domaćih firmi. Kvalitet proizvoda i ispunjenje ugovorenih uvjeta bit će naš zaštiti znak. Za proizvodnju koristimo najkvalitetniji italijanski lim.  


Trenutno je u ponudi osam vrsta profila, od onih za regips ploče do bankina za autoputeve, uz prateći pribor za sve vrste gradnje - kaže Horozović.

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy