Igokea i Spars traze novi termin, krivci za blamazu nece biti kaznjeni

Iako je u Aleksandrovcu podbačena lopta, igrat će se novi susret

Igokea će u novom terminu ugostiti ekipu Sparsa Foto: Arhiv

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine održao je vanrednu sjednicu na kojoj je poništio prethodnu odluku Kancelarije KSBiH o privremenom prekidu Prvenstva. U saopćenju se naglašava da se prvenstvo nastavlja prema već usvojenom kalendaru takmičenja i nominacijama.


No, istovremeno se navodi da će se utakmica Igokea - Spars Realway odigrati u novom terminu koji će dva kluba usaglasiti i dostaviti komesaru takmičenja.


Upravo je odluka komesara Siniše Jakovljevića da odgođeni susret 14. kola zakaže za 14. januar u Aleksandrovcu izazvala buru, jer je donijeta bez saglasnosti gostujućeg kluba iz Sarajeva.


Prioritet domaće prvenstvo


Bio je to povod da generalni sekretar KSBiH Amer Čolan najavi prekid prvenstva dok se ne riješi ovaj problem, a zbog narušavanja propozicija takmičenja. No, Jakovljević nije odustao od odigravanja susreta, pa su se u Aleksandrovcu pojavila službena lica i domaći tim, ali ne i gosti.


Nakon što je podbačena lopta Jakovljević je najavio da će meč registrirati rezultatom 20:0 za Igokeu zbog nedolaska gostiju iz Sarajeva. Od toga, međutim, neće biti ništa, pa će bh. učesnici Prve i Druge regionalne ABA lige tražiti novi termin…


- Svima nam je jasno koliko je igranje regionalne lige važno za klubove sa svih aspekata, ali svima mora biti jasno da je prioritet zaštititi domaće prvenstvo, koje i jeste filter za nastup bh. ekipa u ABA 1 i ABA 2 ligi. S tim u vezi još jednom apelujemo na klubove da pronađu način i kompromis oko zakazivanja termina utakmica Lige 12 prvenstva BiH, a KSBiH će sa svoje strane učiniti sve što je u njegovoj moći, kako bi pomogao klubovima, vodeći računa o nominacijama i zakazivanju utakmica prema propozicijama takmičenja.


S ciljem da se ne prave dodatne tenzije odluka o privremenom prekidu takmičenja je stavljena van snage, te se nalaže klubovima da već narednog vikenda nastave takmičenje u Ligi 12 prvenstva BiH prema rasporedu takmičenja - saopćeno je iz KSBiH.


Zapaljiva retorika


Upravni odbor je u saopćenju pozvao sve sportske radnike i trenere koji aktivno učestvuju u kreiranju Lige 12 prvenstva BiH da se suzdrže od bilo kakve zapaljive retorike i izjava, koje idu na štetu bh. košarke.


Međutim, UO ovom prilikom nije saopćio da li će sankcionirati krivce za ovaj višednevni cirkus i one košarkaške radnike koji su svojim više nego uvredljivim medijskim istupima samo dolijevali ulje na vatru. Tagovi

Košarkaški savez BiH , KK Spars , KK Igokea

0 views
Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy