Hrvatska protiv BiH: Krece brat na brata

Samo da ne bude povreda


Braća Karačić: Jedan protiv drugog Foto: Facebook

Danas će na Croatia Cupu u Poreču igrati rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Rezultatski, ne toliko važan meč, ali pred Evropsko prvenstvo selektorima bi trebao donijeti puno jasniju sliku o mogućnostima selekcija.


Ovaj susret obilježit će i međusobni ogled dva brata. Ivan Karačić nosi dres reprezentacije BiH, dok je njegov brat Igor jako bitna karika reprezentacije Hrvatske. Nije prvi put da igraju jedan protiv drugog, jer se to desilo na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a i ovog puta bit će jako zanimljivo u njihovoj porodičnoj kući u Mostaru.


- Suprugu je uvijek strah povreda. Ona moli Boga da obojica s terena izađu zdravi i da ne idu baš puno jedan na drugog na parketu. Ja se isto molim da ne bude povreda, ali ipak sam malo više za "muški fajt" – rekao je za „24sata“ otac rukometaša Ante Karačić.


Kako je rekao Igor Karačić, braća se nisu vidjela u Poreču, a za Božić su uspjeli biti zajedno s roditeljima na porodičnom ručku. Ako pitate oca Antu, nećete dobiti odgovor za koga će navijati.


- Nije lako reći za koga navijati kad igraju jedan protiv drugog, tako da ću izbjeći taj odgovor - kroz osmijeh je rekao Ante i dodao da će on i supruga ipak ići na Evropsko prvenstvo.


- Igor nas je zvao, osigurat će nam smještaj i ulaznice u Grazu i Beču. Idemo u Austriju 9. januara. Zvao nas je i Ivan, ali BiH svoju grupu igra u Norveškoj. To je ipak puno dalje, pa smo se odlučili biti u Austriji uz Igora, bliže nam je – rekao je Ante Karačić.


Utakmica se igra danas u 16:50 sati.

0 views
Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy