Heroj dana: Slikar Izet Aleckovic savladao pljackasa koji je uperio pistolj u glavu zeni

Vidio sam da je lopovu fantomka pala na oko i da me ne vidi te sam mu priletio odzada i zgrabio ga za ruku s pištoljem i oborio ga na pod

Foto: Arhiva Policija i zaštitari ispred banke

Poznati bh. slikar Izet Alečković nedavno se našao u, naizgled, bezizlaznoj situaciji, ali je na kraju iz priče izašao kao heroj.


Strava u poslovnici


Naime, 76-godišnji Alečković je prije pet dana u poslovnici „Raiffeisen banke” u ulici Azize Šaćirbegović u sarajevskom naselju Hrasno doživio pravu talačku dramu prilikom pokušaja pljačke koju je izveo maloljetni S. P., koji je uhapšen i pritvoren.


- U poslovnici su se u to vrijeme nalazile dvije žene, jedan čovjek, službenice banke te zaštitar. Ušao sam unutra jer sam htio popuniti neki obrazac za uplatu i stajao sam kod pulta sa strane. Odjednom je unutra uletio maskiran momak s pištoljem u ruci. Čujem dere se: „Ovo je oružana pljačka, nemoj ko da se mrdnuo“ – kazao nam je na početku razgovora Alečković.


Foto: Arhiva Razbojnik brzo uhapšen

Drama je nastavljena kada je pljačkaš dotrčao do blagajne i uperio pištolj u službenicu tražeći novac.


- Stajao sam s druge strane pulta. Dok je pljačkaš držao blagajnicu na nišanu, iza zida se pojavio zaštitar koji je izvukao pištolj i počeo da viče prema razbojniku da baci oružje te da će pucati – opisao je Alečković. Tada je, prema kazivanju ovog poznatog umjetnika, razbojnik zgrabio ženu koja se tu zatekla kao klijent te joj je prislonio pištolj na glavu i počeo se derati na zaštitara: „Baci pištolj, ubit ću je“!


Brza reakcija


- Bio sam bočno okrenut od pljačkaša. Vidio sam da mu je fantomka pala na oko i da me faktički ne vidi. Polako sam se izmicao i samo mu priletio odzada i zgrabio ga za ruku s pištoljem i oborio ga na pod. Ispao mu je pištolj, utom je pritrčao i zaštitar te smo ga savladali i neko je pozvao policiju – tvrdi Alečković.


Neko je mogao reći „hvala“


- Nisam ja ništa posebno očekivao od te situacije, ali neko je mogao reći hvala. Samo to mi je bilo i potrebno. Ova žena što ju je držao kao taoca skamenila se, nije mogla progovoriti ni riječ. Takvu ju je Hitna i odvezla – kazao je Alečković.Tagovi

Izet Alečković , Pljačka


Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy