Enid Tahirovic: Moramo imati vise vjere u sebe

Utakmica protiv Hrvatske pokazatelj kako treba da odigramo na EP

Tahirović: Ne treba previše respektirati protivnike Foto: Arhiv

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine po prvi put nastupit će na Evropskom prvenstvu koje biti održano od 9. do 26. januara 2020. godine u Švedskoj, Norveškoj i Austriji.   


Izabranici Bilala Šumana smješteni su u grupi D zajedno s Francuskom, Norveškom i Portugalom. Proslavljeni golman naše selekcije Enid Tahirović smatra da „Zmajeve“ čeka izuzetno zahtjevan posao.


Težak zadatak


- Grupa nam je, mogu slobodno reći, najteža od svih koje smo mogli dobiti. O Francuskoj je iluzorno bilo šta pričati, svi poznajemo kvalitet njihove ekipe, Norvežani kao jedni od sudomaćina imaju velike ambicije i reprezentacija koja je u velikom usponu, dok je Portugal najviše napredovao u posljednjih pet godina. Portugalci imaju dva redovna učesnika u Ligi prvaka tako da imamo izuzetno težak zadatak – kaže Tahirović.


Prema njegovom mišljenju utakmica protiv Hrvatske pokazatelj je kako trebamo igrati na EP.


- Ne trebamo previše respektirati protivnike i moramo imati više vjere u sebe. Možemo odigrati kvalitetno, ali je pitanje da li će to biti dovoljno za neko iznenađenje. Obično kada imamo previše respekta to nam ne ide u prilog – mišljenja je legendarni čuvar mreže.


Kako naglašava, već duži niz godina, odbrana je bila naša jača strana.


Tehničke greške


- Evidentno je da i sada igramo kvalitetno u odbrani. Benjamin Burić je jedan od najbolja tri golmana na svijetu tako da sam uvjeren da se možemo nositi sa svima u odbrani. Jako je bitno da tehničke greške u napadu svedemo na minimum je sve reprezentacije iz naše grupe igraju brz rukomet i trče kontre i na taj način bismo spriječili takav njihov stil igre – smatra Tahirović uz konatstaciju da su po njemu glavni favoriti za osvajanje nadolazećeg takmičenja Dansku, Francuska, ali i Njemačka, Španija, Norveška, Švedska....


Očekuje da će izabranici Bilala Šumana u Norveškoj imati veliku podršku navijača.


- Siguran sam da će dvorana u Trondhejmu biti puna naših navijača. Velika je stvar za igrače kada imaju veliku podršku, a znamo da ima puno Bosanaca i Hercegovaca u Skandinaviji. Ne sumnjam da će „BH Fanaticosi“ i ostali doći u Trondhejm i biti velika podrška ekipi, koja će im to i uzvratiti na terenu - zaključuje Tahirović.


Angažman Boesena


Osvrnuo se Tahirović i na angžaman Danca Lasea Boesena (Lasse) u stručnom štabu naše selekcije.


- Sigurno da je velika stvar imati takvu rukometnu legendu na klupi pored našeg selektora Bilala Šumana, koji je prepun iskustva. Vjerujem da on zajedno s Edinom Bašićem i Mariom Blaževićem radi dobar posao. Veliki je plus imati takvo jedno ime u stručnom štabu - riječi su našeg proslavljenog golmana. 

2 views
Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy