Drzavnicki i liderski nastup donio je glasove novom hrvatskom predsjedniku

Birači su odlučili staviti naglasak na etička i moralna pitanja umjesto ideoloških podjela i to je razlog zašto je Milanović pobijedio u velikim hrvatskim gradovima, smatra Macan


Macan: Škoro nije pozvao svoje da podrže bilo koga Foto: Arhiv

Poznati hrvatski politički analitičar Krešimir Macan u izjavi za „Avaz“ kazao je da je Zoran Milanović pobijedio uvjerljivo u svim velikim hrvatskim gradovima gdje su birači odlučili staviti naglasak na etička i moralna pitanja umjesto ideoloških podjela.


- Zazivao je normalnu Hrvatsku u kojoj svi imaju ista prava, u kojoj su ratovi završili i u kojoj nema korupcije. Dojam je da mu je put otvorio režiser Dario Juričan koji je na otvorenom ismijavanju korupcije dobio 87.000 glasova u prvom krugu i to prije svega otvoreno napadajući gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Upravo je u Zagrebu Milanović dobio velikih 74.000 glasova od ukupnih 105.000 razlike – ističe on.


Do pobjede je, dodaje, Milanović došao prije svega državničkim i liderskim nastupom kako u govorima, tako i u četiri TV duela.


- Kolinda Grabar-Kitarović je nizom gafova i javnih nastupa topila svoju prednost s kojom je ušla u kampanju. Bez jasnih poruka i motivacije, uz veliku podršku HDZ-a, koji ju je kroz kampanju vukao više od nje same. Iako puno fokusiranija u drugom krugu, to očito nije bilo dovoljno nakon sto je izgubila Zagreb otvorenom podrškom Milanu Bandiću – smatra Macan.


On dodaje da je pjevač Miroslav Škoro prikupio glasove nezadovoljne krajnje desnice i mladih u prvom krugu, koje je Grabar - Kitarović uspjela vratiti tek djelomično.

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy