Džošua vratio titule


Džošua vratio titule prvaka WBO, WBA, IBF i IBO Foto: Twitter

U Diraja areni u predgrađu saudijskog Rijada pred 15 hiljada gledatelja održan je meč za titule bokserskog prvaka svijeta u teškoj kategoriji po verzijama WBO, WBA, IBF i IBO, koje je u ljetos Andi Ruiz Junior (Andy Ruiz) uzeo Entoniju Džošui (Anthony Joshua).


Fond nagrada


Džošu a je pobijedio jednoglasnom odlukom sudijua, nakon 12 rundi, i tako vratio titule. U ne baš spektakularnoj borbi Britanac je na krilima navijača uspio da porazi boksera meksičkog porijekla koji mu je prošlog ljeta u Njujorku senzacionalno oduzeo titulu tehničkim nokautom u sedmoj rundi.


Iako je Džošua već u prvoj rundi furioznom serijom udaraca pocijepao arkadu Ruizu, debeljuškasti bokser iz SAD-a se nije obeshrabrio. Uzvratio mu je u drugoj u kojoj je on Britancu "otvorio" arkadu, pa je nastavak donio još bolju borbu. U trećoj rundi je Džošua kontrolisao dešavanja, ali je u četvrtoj dobio prvo kroše pa aperkat, čime je Ruiz stigao do prve runde u svoju korist.


eta runda donijla je novi napad Ruiza na Britanca, ali je Džošua vezao dva direkta, uvećao prednost. Šesta runda ponovo je pripala Džošui. Amerikanac mu je uzvratio krošeom u sedmoj rundi, koja je završena neriješenim rezultatom (10:10), dok su u osmoj obojica razmijenili nekoliko udaraca.


Deveta runda donijla je inicijativu Ruiza i taktičko izbjegavanje klinča od strane Džošue. U desetoj je Britanac nastavio da ga drži na distanci. Posljednje dvije runde donijele su pokušaje Ruiza, koje je Džošua opet izbegao.


Ipak, sa dva jaka udarca u posljednjoj rundi Britanac je potvrdio trijumf koji su kasnije aminovale i sudije. Jednoglasno.  


Zašto je ovaj meč održan baš u Saudijska Arabija? Osim same promocije boksa, glavni razlog je činjenica da je Fond za javna ulaganja ove zemlje izdvojio čak 100 miliona dolara za ovaj meč. Iako je bio šampion, prije borbe se znalo da će Amerikanac Ruiz inkasirati „samo“ 13 miliona dolara, dok će Britancu pripasti čak 55 miliona.


Remi u predborbi


U predborbi večeri sastali su se Rus Aleksandar Povetkin i Amerikanac Majkl Hanter (Michael Hunter), a pobjednik je trebao biti naredni teškaški izazivač. Međutim, dilema nije riješena, s obzirom na to da nakon 12 rundi velike borbe meč proglašen neriješenim.


Problemi za izazivača


Problemi za izazivača počeli su i prije prvog udarca u gong jer je vozilo u kojem je bio bokser, kao i njegova pratnja, promašilo put do dvorane. Teškaš je zbog toga sa zakašnjenjem stigao u svlačionicu, a novinarima je samo kratko prokomentarisao da nema razloga za paniku. Sa druge strane, Ruiz je došao na vrijeme i sa osmehom...

1 view
Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy