Budžet za 2020. u iznosu od 219.386.000 KM

Kantoni su velike potrošačke jedinice, jer su u njima smještene sve institucije koje troše budžetska sredstva, a manje se bave razvojem, istakao je premijer Tahir Lendo

Sjednica Vlade SBK Foto: D. Pucar

Vlada Srednjobosanskog kantona na današnjoj sjednici u Travniku utvrdila je prijedlog budžeta Kantona u iznosu od 219.386.000 KM.


Kako je kazala kantonalna ministrica finansija Mirjana Plavčić, u odnosu na nacrt budžeta razlika je jedino u 340.000 KM prenesenih neutrošenih namjenskih sredstava. 


- Ovo je dokaz da smo se u postupku utvrđivanja nacrta vodili principom opreznosti i realnosti, tako da nismo imali prostora za nove prijedloge koje smo dobili tijekom javne rasprave. Ministarstvo ima pregled svih pristiglih zahtjeva i mislim da će morati čekati neka druga vremena. Plan je da se praćenjem ostvarenja prihoda u četvrtom i petom mjesec, ako dođe do značajnijeg punjenja, pristupi rebalansu i da svi neispunjeni zahtjevi imaju određeni prioritet - rekla je Plavčić.  


Na pitanje novinara je li prijedlog budžeta prepisivački koji pojedu budžetski korisnici, kantonalni premijer Tahir Lendo kazao je da budžet ima i razvojnu komponentu.


- Kantoni su velike potrošačke jedinice, jer su u njima smještene sve institucije koje troše budžetska sredstva, a manje se bave razvojem. On je i ove godine kreiran za zadovoljstvo svih budžetskih korisnika kako bi mogli obavljati svoj posao i predviđen je da da ima lagani porast. Ne treba zaboraviti da budžet ima i razvojnu komponentu - imamo više od 40 miliona KM sredstava za javne nabavke koje potiču privredne subjekte na rad s Kantonom, a imamo i razvojna sredstva koja prate rad na infrastrukturi i svake ih godine možete vidjeti u izgradnji puteva, vodoprivredi, direktnim kapitalnim investicijama - rekao je Lendo. 

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy