APEL Trogodišnja Ivana hitno treba našu pomoć...Otvoren broj za liječenje male heroine

Kontrolni pregledi pokazali su da se bolest proširila i na druge organeMalenoj Ivani hitno je potrebna pomoć Foto: Avaz

Hrabroj trogodišnjoj Ivani Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva u septembru prošle godine dijagnosticiran je karcinom buberga, a potom su uslijedile operacije u Banjoj Luci i Beogradu, kao i hemo i terapije zračenjem. Ovo maleno, ali jako hrabro srce izdržalo je do sada sve terapije. Nažalost, kontrolni pregledi pokazali su da se bolest malene Ivane proširila i na druge organe.


Najveće šanse


Najveće šanse za Ivanino liječenje pruža Evropski centar za dječiju onkologiju u Parizu. No, ljekarske intervencije i terapije, koje za lavicu znače život, koštaju 250.000 eura.


Nina Bjelogrlić, majka djevojčice, kazala je da bi njena Ivana na klinici u Parizu imala najviše šansi za odgovarajuću terapiju.


- Ivana je još, hvala Bogu, klinički dobro, samo što nema kosicu. Rekli biste da je to jedna zdrava djevojčica, ali eto, nalazi su pokazali drugačije - istaknula je jednom prilikom Bjelogrlić.


Općinska organizacija Crvenog križa Istočne Ilidže pokrenula je akciju za pomoć u liječenju djevojčice. Akcija je prvobitno pokrenuta na području Istočnog Sarajeva, Pala i Foče, ali se vrlo brzo proširila i na ostale dijelove Republike Srpske. Također, nadaju se da će se akcija proširiti i na cijelu BiH.


Bez odustajanja


- Zbog njenog osmijeha, ja ne smijem da odustanem. Boriti se dalje moram. Što prije skupimo sredstva, to bolje. Za, otprilike, mjesec mi moramo ići dalje - kazala je potresena majka.  


Svi oni koji žele da doniraju novac za malu Ivanu, mogu to učiniti i pozivom na tek otvoreni humanitarni broj za prikupljanje pomoći. Ni poznati pjevači nisu ostali imuni na Ivaninu borbu pa će tako Miljan Miljanić i “Goci bend” nastupiti 6. decembra, dok će Slađa Alegro, Peđa Medenica, Adil Maksutović, Slađana Mandić i Bojan Leksington za Ivanu pjevati 11. decembra.


Za novčanu pomoć za liječenje Ivane Bjelogrlić, jedinice Nine i Jelenka, otvoren je namjenski žiroračun u “Intesa Sanpaolo banci” Sarajevo, broj 1541029988405703.

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy