Amra Musinovic-Husic: Humana novinarka

Iz ličnog iskustva zna koliko je ta vrsta podrške važna oboljelima


Mušinović-Husić: Uvijek prva u akcijama FOTO: AVAZ

Osobe sa područja općine Konjic koje su oboljele od malignih oboljenja, dijele sudbinu mnogih građana u BiH, koji se svakodnevno suočavaju s različitim vrstama karcinoma.


Na putu do ozdravljenja pacijenti nailaze na brojne probleme i poteškoće, a tu tešku i iscrpljujuću borbu svojim sugrađanima odlučila je barem donekle olakšati novinarka Amra Mušinović-Husić, na čiju je inicijativu osnovano Udruženja osoba oboljelih od malignih oboljenja sa područja konjičke općine. Kao predsjednica Udruženja, Mušinović-Husić namjerava pomoći oboljelim osobama kroz pružanje psihosocijalne podrške i organiziranjem okupacionih terapija s doktorima specijalistima.

Kad se tek suoče s dijagnozom, pacijenti ne znaju, kaže, na koji način proći kroz postupak komisijske procjene zdravstvenog stanja, kako ostvariti novčane naknade, jednokratne novčane pomoći, ortopedska pomagala...


Sve to, ističe Mušinović-Husić, sada će pacijentima biti olakšano kroz rada Udruženja, jer će iz prve ruke moći dobiti korisne informacije i savjete.


Iz ličnog iskustva zna koliko je ta vrsta podrške važna oboljelima i zato će dati sve od sebe da im pruži razumijevanje i pomoć.

Ova mlada Konjičanka odavno pomaže oboljelima, poznata je po organiziranju humanitarnih akcija pa je tako, u saradnji s Udruženjem “Srce za djecu koja boluju od raka” iz Sarajeva, organizirala doniranje kose u Konjicu za akciju “Moja kosa, tvoja kosa”.


Amra Mušinović-Husić rođena je 1984. godine u Konjic. Diplomirala je žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu i trenutno je zaposlena na Radiju Konjic.


Tagovi

Ličnost dana , Amra Mušinović-Husić

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy