Americki list "Los Angeles Times" svrstao BiH medju top 10 turistickih destinacija u 2020.

U uvodu teksta istaknuto kako informacije o sigurnosti turisti mogu naći na stranicama Stejt departmenta

Sarajevo Foto: UNSA

Američki list "Los Angeles Times" svrstao je Bosnu i Hercegovinu na listu 10 mjesta u svijetu koju bi turisti trebali posjetiti u ovoj godini.


Bosna i Hercegovina se nalazi na prvom mjestu. Iako je riječ samo o abecednom redu, ne treba zanemariti važnu činjenicu da se naša zemlja našla na top listi turističkih atrakcija uglednog američkog lista, te da je naslovna fotografija teksta upravo iz Sarajeva.


- Rat u Bosni i Hercegovini završio je u decembru 1995. godine, a multikulturalna nacija Bosne i Hercegovine započela je novo poglavlje s povećanjem turizma. Kroz prvih devet mjeseci 2019. godine dolazak turista povećao se za 11 posto, na 1,2 miliona posjetitelja.


Težište je Sarajevo, glavni grad čiji stari dio uključuje crkve, sinagoge i džamije koje datiraju od prije nekoliko stoljeća. Žičara do planine Trebević, mjestu Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, uništena u borbama ranih 90-ih godina, ponovo je otvorena 2018. - piše "Los Angeles Times". 


Objava LA Timesa Foto: Screenshot

Osim Sarajeva, LA Times savjetuju i posjetu Mostaru i Međugorju.


- Most u Mostaru, izgrađen u 16. stoljeću, uništen 1993., a obnovljen 2004. godine, popularno je jednodnevno putovanje oko 120 kilometara jugozapadno od Sarajeva. Mostar je domaćin ljetnih muzičkih festivala i takmičenja u skokovima u augustu. (Da, skakači skaču s mosta u rijeku Neretvu.) Mjesto Međugorje, jugozapadno od Mostara, je katoličko hodočasničko odredište otkako su 1981. objavljeni izvještaji o ukazanju Djevice Marije na Brdu ukazanja. Papa je ovo mjesto odobrio kao hodočasničko odredište u maju 2019. godine - navodi ovaj američki list.


Na listi 10 destinacija koje bi turisti trebali posjetiti nalaze se i Kairo u Egiptu, Međunarodni park mira Waterton-Glacier (SAD i Kanada), Kostarika, te destinacije u Japanu, na Maldivima, Švedskoj,Kanadi, Velsu i Vašingtonu.


U uvodu teksta, istaknuto je kako informacije o sigurnosti za destinacije van SAD se mogu naći na stranicama Stejt departmenta.

Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy