Aida Bukva za „Avaz“: Od glume se moze zivjeti

Iza mene radna godina, ispred mene putovanja

Aida Bukva: Ne volim da mi se nešto nameće Foto: Agencije

Godinu iza nas bh. glumica Aida Bukva će pamtiti po serijalu „Nagovorite ljudima“, IMEP-ovoj predstavi „Misija moguće“, kao i to što je bila drugonagrađena za kratku priču pod nazivom „Krava“. Glumica poručuje da je protekle godine bila usredotočena na posao i na poslovni razvoj.


Više putovanja


- U godini koja je pred nama očekujem više putovanja, mislim na privatna i poslovna putovanja, da to bude nekako ugodno sa korisnim – govori Bukva.


Glumica nam govori kako ne vjeruje u novogodišnje liste želja, mada priznaje da nije loša ideja.


- Imala sam neke rezolucije, koje su morale odmah stupiti na snagu, inače nema ništa od te priče. Svakako je lijepo da okrenemo novi list i počenemo iz početka ali to nema veze sa Novom godinom to možemo raditi svaki dan – kaže nam Aida.


Najluđu noć u godini provela je u svom domu u krugu porodice i najbližih prijatelja, gdje kaže da je niko ne tjera da pleše ili da skače, niti da ide na koncerte na hladnoću.


- Novu godinu provodim u kući. Volim da je dočekam u svom raspoloženju koje mi nije nametnuto. Ako nisam vesela ne moram da budem vesela – ističe Aida glumica.


Novi glumački angažmani su ističe nepredvidljiv i nikada ne zna šta će se desiti. Ali glumica nam je priznala da sa Almirom Čehajićem Batkom planira nove projekte, i na televizijama i na društvenim mrežama.


- Kod nas je to tako nekako sporadično i neorganizovano i niko nema plana i programa. Ja bih voljela da malo više pišem, da više vremena posvetim tome – priznaje Aida.


Objava knjige


Da li možemo da očekujemo objavu knjige, glumica nije htjela da nam odgovori, mada priznaje da bi voljela.


Prokomentirala je i glumačku scenu u našoj zemlji, gdje je po njenim riječima sve spalo na glumca. Od glume se kaže može živjeti, ali taj glumac mora da bude veoma svestran i da prihvata sve poslove.


- Ali velika većina se snalazi. Kod nas je manje tržište i manje se radi, nije kao u na primjer Beogradu, gdje su možda manji honorari ali glumci češće rade, glume. Mi imamo najbolje glumce na svijetu ali imamo slabu produkciju. Nama nedostaje producenata – smatra Bukva.


Novogodišnje želje


- Imam samo jednu novogodišnju želju. Želim da migrantima bude toplo i da ih obučemo, da se ta djeca imaju čemu radovati. Da i ti ljudi okrenu novi list – poručuje Bukva.


Za pisanje i knjigu ne želim ništa da obećam ili prejudiciram, jer ja sam velika „izrada“.

0 views
Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy