Šest pravila sigurnog doma

Na posebno mjesto, tamo gdje ih dijete ne može dohvatiti, sklonite sve hemikalije, od zubne paste i vitaminskih tableta do sredstava za čišćenje

Zatvorite utičnice, sakrijte produžne i telefonske kablove Foto: Ilustracija

Zbog želje da zavire svuda, maleni, dok su u kući, često diraju stvari koje ih mogu povrijediti. Da bi njihovo kretanje po kući bilo slobodno i sigurno, evo nekoliko savjeta. 


1. Zatvorite utičnice, sakrijte produžne i telefonske kablove. Najbolje je da ih uvučete u zaštitni kabl, zalijepite specijalnom trakom za parket ili sakrijete iza namještaja.


2. Na posebno mjesto, tamo gdje ih dijete ne može dohvatiti, sklonite sve hemikalije, od zubne paste i vitaminskih tableta do sredstava za čišćenje. I sami znate da maleni ne znaju da razlikuju tečni deterdžent od soka, lijek od bombona.


3. Kad su lijekovi u pitanju, djeca, iz želje da imitiraju roditelje, mogu uzeti medikamente koje mama ili tata koriste. Sklonite s dostupnih mjesta i tvrde sitnice kao što su novčići, klikeri, nakit, baterije i sve one sitne stvari koje dijete može progutati i što bi moglo zapeti u grlu.


4. Najbolje bi bilo da ne pušite u kući, ali ako se već ne možete odreći cigareta, onda se sklanjajte od djeteta. Pepeljare, cigarete, upaljače i šibice držite na terasi, na visokoj kuhinjskoj polici ili na komodi, van domašaja djetetovih ručica.


5. Čim završite peglanje, isključite peglu iz struje i stavite je da se hladi na visokom mjestu koje vaši maleni ne mogu dohvatiti. Pri tom vodite računa da kabl ne visi kako ga dijete ne bi moglo povući.


6. Bilo bi dobro da neko vrijeme ne koristite stolnjake. Beba ih začas može svući sa stola i tako oboriti na sebe sve što se na stolu nalazilo.

0 views
Muzicke putem
telefona besplatno
 HIT Nedelje (19.01 - 26.01.2020) 
 Milica Todorović - Show program 
         FB Fan Page       
Vremenska Prognoza
Nasi Partneri
radioteka392x72.jpg
Radioteka
unnamed.png
Vas Omiljeni Radio
radiostanice-fb.png
UzivoRadio Net
12130020.png
Balkan Radio Stanice
sslimage.png
Radio Stanica.com
NA-vidiKU-sLIKA.-JPG.jpg
Na vidiku.rs
radio-expert-header-logo.png
Radio Expert
opusteno-default.jpg
Opušteno.rs
EXYU Radio stanice
th.jpg
 HIT Mjeseca (Januar .2020) 
 HULE - Lutam Gradom 

Brčko-Brod

+49 015207017679

+387 603098826

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 by Radio Lexero Brcko-Brod Proudly created Pixy